2019

19.12.

Erikoisnäyttelyn ilmoittautuminen on avattu ja ilmoittautumisaikaa on 2.3.2020 asti. Tule mukaan!

Lue lisää...

20.11.

Näyttelykiertopalkintojen tilanne on laskettu marraskuun lopun tilanteeseen.

Lue lisää...

30.10.

Kessut ovat ratkoneet rotumestaruuksia useammassakin lajissa. 

Agilityssä rotumestaria ei tänä vuonna saatu, koska kukaan osallistujista ei onnistunut tekemään kahta tulosta. 

Rally-tokon rotumestaruuksista oli mittelemässä ennätysmäärä kessuja - peräti 11 kessua ohjaajineen ja kannustusjoukkoineen oli innostunut kisailemaan. Mestaruuden otti tänä vuonna nimiinsä mestariluokan kessu Waatan Brassica ohjaajanaan Silja Partanen. Lämpimät onnittelut! Avoimen luokan voitti Ikurin Xmas Light ohjaajanaan Elina Männikkö ja alokasluokan voittoon rallasi Ikurin Gaudeamus Igitur ohjaajansa Pekka Tantarimäen kanssa. 

5.9.

Näyttelykiertopalkintojen tilanne on laskettu elokuun lopun tilanteeseen. 

Lue lisää...

12.8.

Näyttelykiertopalkintojen tilanne on laskettu kesäkuun lopun tilanteeseen.

Lue lisää...

11.8.

Kessu-lehden uudistuessa halutaan uusia täytekuvia taittajan käyttöön. 

Kriteerit: kuvan tulee olla sinun itsesi ottama ja lisäämällä kuvan kansioon, annat lehdelle luvan käyttää kuvaa toistaiseksi. Kuvan tulee olla kooltaan 1-5 megaa (väh 300 dpi). Harrastuskuvissa saa näkyä ihmisiä, muuten mielellään pelkkiä koiria. Toivotaan kuvia eri vuodenajoilta. Nimeä kuvat seuravaavasti esim matti_meikalainen_01_taytekuva.jpg, matti_meikalainen_02_taytekuva.jpg jossa Matti Meikäläinen on kuvan ottajan nimi. Kuvien yhteyteen lehdessä ei tulla liittämään koiran nimeä vain kuvaajan. 

Aikaa 16.8.19 asti.

10.8.

Kessu-lehden painopaikka vaihtuu ja jatkossa lehti painetaan Iisalmessa, Iisalmen EcoPrintissä. Myös lehden postittaja vaihtuu Hällin Outista Kolehmaisen Tapaniin ja Helenaan. Suuri kiitos Outille kun on tehnyt pitkään tätä työtä! Kilpailutuksen ja uuden painopaikan myötä lehti muuttuu värilliseksi!

25.7.

Agilityn rotumestaruuskilpailut pidetään Tampereella Tamskin hallilla 5.10. Kisa muodostuu A ja B radasta. Ilmoittautuminen normaalisti kitun kautta. Halvin ilmoittautuminen loppuu 28.9. 

Lisätietoja: harrastustoimikunta@suomenkeeshond.com 

Katso muutkin kessumaiset tapahtumat TÄÄLTÄ

24.7.

Järjestääkö oma harrastusseurasi loppuvuoden aikana TOKO-kokeen (syys-joulukuu) ja olisiko sinulla intoa toimia sen päivän puuhahenkilönä rotuyhdistyksen puolesta? Harrastustoimikunnalla on haussa sopiva paikka vuoden 2019 TOKOn rotumestaruuskilpailulle, ilmianna itsesi ja seurasi sähköpostilla harrastustoimikunta@suomenkeeshond.com tieto mahdollisesta kilpailusta tulee ehtiä seuraavaan Kessulehteen.

12.7.

Näyttelykiertopalkintojen tilanne on laskettu kesäkuun lopun tilanteeseen. 

Lue lisää...

10.7.

Kessuyhdistys järjestää paljon tapahtumia loppuvuonna 2019. Käy katsomassa mitä kaikkea on tarjolla ja ilmoittaudu mukaan! 

Lue lisää...

2.6.

Näyttelykiertopalkintojen tilanne on laskettu toukokuun lopun tilanteeseen. 

Lue lisää...

9.5.

Kessuyhdistys kerää tietoa kessujen terveydestä ja sairauksista.

Onko kessullasi tai kasvatillasi todettu jokin pitkäaikaissairaus, esimerkiksi epilepsia, kilpirauhasen vajaatoiminta, allergia, alopecia x tai jokin muu? Kessujen terveyden edistämiseksi tällainen tieto on kultaakin kalliimpaa.

Nyt voit olla mukana terveystalkoissa ilmoittamalla koirasi tiedot helposti nettilomakkeella. Lomakkeen täyttämiseen menee vain muutama minuutti.

Ilmoita koiran virallinen nimi, mikä sairaus tai ongelma on kyseessä ja minkä ikäisenä se on todettu. Halutessasi voit antaa myös lisätietoja. Voit lähettää tiedot myös jo kuolleesta kessustasi. 

Kaikki tiedot käsitellään luottamuksellisesti.

Kiitos jo etukäteen panoksestasi kessujen terveyden tukemiseksi!

2.5.

Näyttelykiertopalkintojen tilanne on laskettu huhtikuun lopun tilanteeseen.

Lue lisää...

9.4.

Suomen keeshond ry vuosikokouksessa Oulussa 7.4. tehtiin seuraavia henkilövalintoja:

  • Yhdistyksen puheenjohtajaksi valittiin Sari Vatanen, hallitukseen uusina jäseninä Hilla Kaarlela ja Pinja Lämsä sekä varajäseniksi Pasi Linjamäki ja Sannamari Pippola.
  • Jalostustoimikunnan puheenjohtajaksi valittiin Pia Vatanen.
  • Toiminnantarkastajiksi Ida Saarilahti ja Helena Kolehmainen sekä varalle Katja Jussila ja Silja Beierschoder.
  • Suomen kennelliiton valtuustoon ja yleiskokoukseen valittiin Ida Saarilahti ja varalle yhdistyksen puheenjohtaja Sari Vatanen.

Vuosikokous myös päätti jäsenmaksujen pienestä korotuksesta tulevalle vuodelle 2020. Vuosijäsenyys maksaa 24e, perhejäsenyys 12e ja kannatusjäsenyys 30e. 

Kiitos kaikille osallistuneille aktiivisuudesta ja hyvässä hengessä hoidetusta vuosikokouksesta sekä iloa uusille hallituksen jäsenille sekä muille toimihenkilöille hallitustyöhön. 

8.4.

Erikoisnäyttely 2019 on takana ja tuomari Esa Ruotsalainen valitsi näyttelyn kauneimmaksi koiraksi nuorten luokan nartun Ikurin Gratia Speciali. Vastakkaisen sukupuolen parhaaksi tuomarimme valitsi junioriuroksen Eerondaali King Of The Ring.
ROP Ikurin Gratia Speciali ja VSP Eerondaali King Of The Ring (C) Jasmin Sakko
ROP Ikurin Gratia Speciali ja VSP Eerondaali King Of The Ring (C) Jasmin Sakko

Kaikki viralliset tulokset löytyvät täältä.

Perinteisiä, mutta epävirallisia kiertopalkintoja jaettiin seuraavasti:

  • Paras liikkuja: Seeslahden Hienohelma
  • Paras uroksen pää: Ikurin Fedja Patrus
  • Paras nartun pää: Ikurin Gratia Speciali
  • Kaunein karvapeite: Eerondaali King Of The Ring
  • Paras pari: Ikurin Honores Ursus ja Ikurin Hedera Auris

Kiitos kaikille osallistuneille sekä näyttelytoimikunnalle. Onnittelut myös kaikille voittajille, sijoittuneille sekä kaikille tuloksiinsa tyytyväisille!

Aiempien vuosien erikoisnäyttelytuloksia voi katsella täältä

31.3.

Näyttelykiertopalkintojen tilanne on nyt laskettu maaliskuun lopun tilanteeseen. 

Lue lisää...

25.3.

Noora Ylimys on uusi Satakunnan alueen aluetoimihenkilö. Aluetoimihenkilö organisoi alueella kessumaisia pieniä yhteisiä ajanviettoja ja kessulenkkejä. Satakunnan alueen kessuille on oma Facebook-ryhmä, jossa sovitaan tapahtumista. 

Etelä-Karjalaan etsitään uutta aluetoimihenkilöä. Ota yhteyttä hallitukseen, jos kiinnostuit! 

Kaikki aluetoimihenkilöiden yhteystiedot löytyvät täältä. 

20.3.

Hoi kessuväki! Jäsenmaksuja on vielä paljon maksamatta! 

Jäsenmaksulaskuja on lähetetty sekä sähkö- että kirjepostilla riippuen siitä, onko jäsenen sähköpostiosoite yhdistyksellä tiedossa. Ellei jäsenmaksulasku ole tavoittanut sinua millään keinolla, olethan yhteydessä jäsensihteeriin mieluiten sähköpostilla (jasensihteeri @ suomenkeeshond.fi / 0504005710 / Outi Hälli).

19.3.

Pistelaskut on saatu valmiiksi ja viime vuoden voitokkaimmat kessut niin harrastuskentiltä kuin näyttelykehistäkin ovat selvillä! Onnittelut kaikille menestyneille! Lue lisää..

18.3.

Uusi pentuvälitysohje astuu voimaan 1.4. alkaen. Uudistukset koskevat muun muassa pentueilmoituksien hinnoittelua, jonka tavoitteena on kannustaa kasvattajia selvittämään, täyttääkö suunniteltu yhdistelmä Suomen Keeshond ry:n jalostuksen tavoiteohjelman vähimmäisehdot. Tämän kuun loppuun asti käytössä on vielä vanha pentuvälitysohje. 

Kysymyksiä voi osoittaa jalostustoimikunnan puheenjohtajalle (jalostustoimikunta @ suomenkeeshond.fi) tai pentuvälittäjälle (pentuvalitys @ suomenkeeshond.fi). 

Tutustu uuteen ohjeeseen pentuvälityksen sivulla

17.3.

Erikoisnäyttelyyn ilmoitettu peräti 85 keeshondia, joista 10 pentua, 26 urosta ja 49 narttua. Lue lisää...

11.3.

Uudet kotisivut on avattu ja loput sisällöt vanhoilta kotisivuilta siirtyvät tänne hiljalleen. Jos puutteita, virheitä tai toimimattomuuksia esiintyy tai jos on mitä tahansa kysymyksiä, ota yhteyttä.

21.2.

Erikoisnäyttely lähestyy ja ilmoittautuminen on auki 8.3. asti. Lue lisää erikoisnäyttelyn omalta sivulta.