2020

16.11.

Erikoisnäyttelyn tulokset ja kessujen arvostelut on luettavissa alla olevan linkin takaa. Samoin erikoisnäyttelyn kuvat on julkaistu Google Drive -kansiossa.

 Kuvia saa käyttää, kunhan kuvaajana mainitsee (C) Suomen Keeshond 

20.10.

Sunnuntaina 18.10. kisattiin keeshondien tokon rotumestaruudesta! Porissa järjestettyihin kisoihin osallistui neljä kessua, 3 alokasluokkaan ja 1 avoimeen luokkaan.

Rotumestaruuden voitti avoimessa luokassa kisannut Waatan Brassica ohjaajanaan Silja Partanen, Onnea!

Tulokset:

Avoin luokka:

 1. Waatan Brassica, 279 pistettä, 1-tulos, Rotumestari

Alokasluokka:

 1. Silvertale's Captain Cuddles, 177 pistettä, 1-tulos
 2. Ikurin Imperator Leonum, 154 pistettä, 2-tulos
 3. Ikurin Xmas Light, 101 pistettä, 3-tulos

7.10.

Korona-viruksen takia myös Keeshondien agilityn rotumestaruudet siirtyvät. Uusi ajankohta on lauantai 12.12.2020 ja rotumestaruudesta mitellään samassa paikassa Pietarsaaren agilitykilpailuiden yhteydessä. Myös tuomarimuutoksia on tullut. Uusi tuomari on Timo Teileri.

28.9.

Suomen Keeshond ry:n rally-tokon rotumestaruuksista kisattiin 26.9.2020 Jyväskylän Haukkuvaarassa.
Rotumestaruuden voitti mestariluokan koira Ikurin Canis Eximus ohjaajanaan Krista Näppä. Onnea!

Tulokset:

Mestariluokka: 

 1. Ikurin Canis Eximus, pisteet 88 (rotumestaruuspisteet 114,4)

Avoinluokka: 

 1. Ikurin Heros Maximus, pisteet 94 (rotumestaruuspisteet 103,4) 
 2. Silvertale's Captain Cuddles, pisteet 85 (rotumestaruuspisteet 93,5) 
 3. Silvertale's Sir Snuggles, pisteet 76 (rotumestaruuspisteet 83,6)

2.9.

Jalostustoimikunnasta on vapautunut paikka. Jos olet kiinnostunut toimimaan rotumme jalostuksen hyväksi, ota yhteyttä jalostustoimikunta@suomenkeeshond.com

31.8.

Tiedote vuoden 2019 kunniakirjoista ja mitaleista sekä erikoisnäyttelyn kiertopalkinnoista:

Vuoden 2019 kunniakirjat ja mitalit jaetaan erikoisnäyttelyn yhteydessä Lahdessa 20.9.2020. Jos et itse pääse noutamaan koirasi saavuttamia muistamisia, pyydämme että niiden välittämisestä voisi mahdollisuuksien mukaan sopia jonkun paikalle saapuvan ystävän kautta.

Kiertopalkintojen haltijoita pyydämme ensisijaisesti palauttamaan palkinnot jaettavaksi erikoisnäyttelyyn. Jos palkinnon toimittaminen ei ole mahdollista näyttelyyn, on haltijan vastuulla toimittaa se uudelle palkinnon saajalle. Jos et halua vastaanottaa palkintoa tai sinulla on muuta kysyttävää kiertopalkinnoista tai kunniakirjoista/mitaleista, ota yhteyttä harrastustoimikunta@suomenkeeshond.com .

22.8.

Hallitus on päättänyt eilisessä kokouksessaan vuoden näyttely- ja harrastuskessukiertopalkinnoista. Koska suurin osa tämän vuoden näyttelyistä, kilpailuista sekä kokeista on peruttu, tänä vuonna ei jaeta kiertopalkintoja. Sen sijaan vuoden 2020 pisteet yhdistetään vuoden 2021 pisteisiin.

Lue lisää...

18.8.

Keeshondien rotumestaruuksista kisaillaan agilityssä, TOKOssa ja rally-tokossa syksyn aikana. 

Tervetuloa mukaan!

Lue lisää...

(C) Essi Partanen
(C) Essi Partanen
(C) Sami Ritoniemi
(C) Sami Ritoniemi

20.7.

Muistutus Suomen Keeshond ry:n vuosikokouksesta! Sääntömääräinen vuosikokous järjestetään Joensuussa 1.8. Kokouksen yhteydessä jaetaan yhdistyksen kiertopalkinnot, mitalit ja kunniakirjat.

Samassa yhteydessä on tarjolla myös harrastuskoulutusta rally-tokon ja näyttelyiden osalta. 

Lue lisää...

19.7.

Kessu-lehden toimitus kaipaa kansikuvia! Vielä ei ole ratkottu rotumestaruuksia, joten lehden kansi ammottaa tyhjyyttään!

Tällä kertaa pyydämme syksyisiä kuvia, joista lehden toimitus arpoo yhden lehden kanteen. Samalla kartutamme lehden ja yhdistyksen kuvapankkia, eli tähän osallistumalla annat meille oikeuden käyttää kuvaa jatkossakin lehdessä, yhdistyksen internetsivuilla ja facebookissa.

Kuvan kriteerit:
- kuvan koko 1-5 megaa
- sinä olet ottanut kuvan, tai olet pyytänyt kuvan käyttöön julkaisuluvan
- kuvan nimessä tulee olla kuvaajan nimi ja juokseva numerointi jos laitat useamman.
Lataa kuva tänne.

Viimeinen palautuspäivä 30.7.2020

18.7.

Suomen Keeshond ry:n Rally-tokon rotumestaruuskilpailut järjestetään tänä vuonna Jyväskylässä Pop Dog ry:n kisojen yhteydessä 26.9.2020 koirakeskus Haukkuvaarassa. Tuomarina Taru Leskinen. Osallistumismaksu 28,00e ja ilmoittautuminen tapahtuu normaalisti Virkun kautta.

Keeshondeilla ja Pop Dog ry:n jäsenillä on etusija kokeeseen kun ilmoittautuu aikavälillä 7-11.9.

HUOM! Pop Dog on suosittu kisapaikka, joten ilmoittaudu heti kun se on mahdollista!

6.7.

1.8.2020 Joensuussa järjestetään vuosikokouksen yhteydessä kessujen koulutuspäivä. Luvassa tietoa koiran motivoinnista sekä rallytoko- ja näyttelykoulutusta. 

Lue lisää...

23.6.

Tällä tietoa erikoisnäyttely tullaan edelleen järjestämään 20.9.2020. Ilmoittautuminen pyritään avaamaan heinäkuun alussa. Jo tehdyt erikoisnäyttelyn ilmoittautumiset säilyvät automaattisesti, mutta jos haluatte peruuttaa ilmoittautumisen, se tulee tehdä 30.6.2020 mennessä sähköpostitse osoitteeseen idasaarilahti@outlook.com.

Näyttelytoimikunta ottaa erikseen yhteyttä kaikkiin niiden koirien omistajiin, joiden koiran luokka vaihtuu näyttelyssä.

10.5.

Erikoisnäyttelyn uusi päivämäärä on nyt tiedossa!

Uusi päivämäärä Keeshondien erikoisnäyttelylle on sunnuntai 20.9.2020. Näyttelypaikkana toimii Lahden Jokimaan ravikeskus(sään mukaan sisä- tai ulkotiloissa). Tuomarina Tuula Pratt ja varatuomarina Kirsi Honkanen.

Näyttelytoimikunta joutui odotettua suuremman haasteen eteen, kun erikoisnäyttelymme määrättiin peruutettavaksi 28.3. Tavoitteena oli alusta alkaen löytää näyttelylle uusi päivämäärä, jottei sitä tarvitsisi peruuttaa täysin. Uuden ajankohdan lisäksi oli valitettavasti etsittävä myös uusi näyttelypaikka. Tuomareille siirretty päivämäärä ei sopinut, ja ratkaisimme tuomarikysymyksen vaihtamalla ensi vuoden tuomariksi kutsutut tälle vuodelle. Alkuperäiset tämän vuoden tuomarimme Jane Saunders ja Caroline Kisko saapuvat siis arvostelemaan erikoisnäyttelyämme Joensuussa kesällä 2021.

Lue lisää...

14.4.

Lehden toimitus kaipaa kansikuvia! Nyt kun mitkään lajit ei pyöri, ei tule myöskään rotumestarien kuvia, joten lehden kansi ammottaa tyhjyyttään!

Nyt siis pyydämme kesäisiä kuvia, joista lehden toimitus arpoo yhden lehden kanteen. Samalla kartutamme lehden ja yhdistyksen kuvapankkia, eli tähän osallistumalla annat meille oikeuden käyttää kuvaa jatkossakin lahdessä, yhdistyksen internetsivuilla ja facebookissa.

Kuvan kriteerit:

 • kuvan koko 1-5 megaa
 • sinä olet ottanut kuvan, tai olet pyytänyt kuvan käyttöön julkaisuluvan
 • kuvan nimessä tulee olla kuvaajan nimi ja juokseva numerointi jos laitat useamman.

Lataa kuva tänne.

Viimeinen palautuspäivä 30.4.2020

27.3.

Vuoden 2018 näyttelyarvostelut sisältävä tulosjulkaisu on nyt julkaistu kotisivujen Jäsenille-osiossa. 

Lue lisää...

22.3.

Suomen Keeshond ry jakaa vuosittain jäsentensä kessuille kunniakirjoja ja mitaleita vuoden aikana aikaansaaduista hienoista saavutuksista. Katso alla olevien linkkien takaa kertauksena saavutukset, joista mitaleita ja kunniakirjoja jaetaan sekä vuoden 2019 kunniakirjojen ja mitalien saajat. 

Lämpimät onnittelut kaikille hienoista saavutuksista ja rodun esille tuomisesta kuluneen vuoden aikana. 

15.3.

Kaikki koiranäyttelyt, kokeet ja kilpailut sekä Kennelliiton suunnittelemat muut tilaisuudet perutaan 31.5.2020 saakka. Täten myös keeshondien erikoisnäyttely 28.3.2020 joudutaan siirtämään myöhempään ajankohtaan. Hallitus ja näyttelytoimikunta selvittävät tällä hetkellä mahdollisuutta siirtää näyttely myöhempään ajankohtaan. Kaikkia näyttelleasettajia tiedotetaan asiasta mahdollisimman pian. 

Lisäksi Valtioneuvosto antoi THL:n arvioon perustuen suosituksen, jonka mukaan "Tartuntojen vähentämiseksi tulee myös rajoittaa ei-välttämätöntä toimintaa, kuten lähikontakteja harrastetoiminnassa ja muulla vapaa-ajalla.". Täten Suomen keeshond ry:n harrastus- ja kasvattajapäivät 25.4.2020 perutaan. Vuosikokouksen järjestämisestä tiedotetaan myöhemmin.

8.3.

Vuoden 2019 harrastuskiertopalkinnot on nyt julkaistu. Lämpimät onnittelut pärjänneille ja innokkaille harrastuskessuille!

Lue lisää...

16.2.

Suomen Keeshond ry järjestää Harrastus- ja kasvattajapäivät Hartolassa 25. - 26.4.2020. 

Lue lisää...

14.2.

Kaikille jäsenillemme on lähetetty jäsenmaksulasku vuodelle 2020. Laskut on lähetetty ensisijaisesti sähköpostilla. Jos sähköpostiosoitetta ei ole tiedossa, on lasku lähtenyt postitse. Pyydämme kaikkia postitse laskun saavia ilmoittamaan sähköpostiosoitteensa jäsensihteerille. Jos et ole saanut laskua, tarkistathan roskapostikansiosi ennen kuin tiedustelet asiaa jäsensihteeriltä. Huomioithan, että mahdolliset uudet yhteystietosi eivät päivity meille automaattisesti. Jäsensihteerin sähköposti: jasensihteeri@suomenkeeshond.com

Jos et vielä ole yhdistyksemme jäsen, voit liittyä täällä.

Jäsenmaksut: vuosijäsen 24 euroa, perhejäsen 12 euroa ja kannatusjäsen 30 euroa.

Jos et enää syystä tai toisesta halua olla yhdistyksemme jäsen, ilmoitathan eroamisestasi jäsensihteerille sähköpostilla jasensihteeri@suomenkeeshond.com

28.1.

Kessuihmiset ovat vastanneet niin innokkaasti Kennelliiton terveyskyselyyn, että sadan vastaajan raja on ylitetty ja olemme saaneet vastineeksi yhteenvedon rotumme tilanteesta. Lämmin kiitos kaikille jo vastanneille! Kyselyyn kannattaa edelleenkin vastata, sillä tiedot jokaisen kessun terveydestä ovat tärkeitä. Terveyskyselyyn voi vastata täällä. Myös jalostustoimikunnalle voi ilmoittaa kessun mahdollisista sairauksista täällä

Tutustu terveyskyselyn tuloksiin täällä.  

(C) Jutta Niemelä
(C) Jutta Niemelä

26.1.

Vuoden 2019 näyttelykiertopalkintojen tulokset ovat valmiit. Onnea voittajille!

Lue lisää...

20.1.

Erikoisnäyttelyn ilmoittautuminen on avattu ja viimeinen ilmoittautumispäivä on 2.3.

Tervetuloa mukaan!

Lue lisää...